Room on the Roof winnaar German Design Award

SNARKITECTURE CREËERT EEN ‘ZWEVEND BOS’ VOOR HET ATRIUM IN DE BIJENKORF AMSTERDAM

Geïnspireerd door de winter, bossen en sneeuw, heeft Snarkitecture een driedimensionaal zwevend bos in het atrium van de Bijenkorf Amsterdam gecreëerd.

Driehonderdzestig witte kunstbomen hangen in een raster en spelen met de relatie tussen natuur en orde. De Bijenkorf nodigt je van harte uit om het nieuwste werk van Snarkitecture, te bewonderen in het atrium van de Bijenkorf Amsterdam van 6 december tot en met 1 januari.

Job Wouters at DDW 2017

Lokvissen

Room on the Roof X DUTCH DESIGN WEEK

Tijdens de Dutch Design Week presenteert de Bijenkorf Eindhoven een overzicht van kunstwerken van Room on the Roof. Het werk van Sabine Marcelis, Jan Rothuizen, Part of a Bigger Plan, We Make Carpets, Bethan Laura Wood, Studio Martens & Vissers, Dave Hakkens en Job Wouters is te zien in tien etalages bij de Bijenkorf Eindhoven van 20 oktober tot en met 29 oktober.

Michelle David

Michelle David in Amsterdam

Zangeres Michelle David was te gast in de Room on the Roof en heeft drie nummers gezongen, beluister dit concert in de heren paskamer in Amsterdam en bekijk de video.

FRAME MINDS Rethinking Plastic: Trash or Treasure?

Gemaakt om lang mee te gaan, maar ontworpen om weg te gooien. Rethinking Plastic met MINDS en speciale gast Dave Hakkens. Lezing in ILLY CAFÉ 5e verdieping de Bijenkorf Dam 1

The American Architecture Prize 2017

I29 Architects ontvangt The American Architecture Award 2017 voor het interieur ontwerp van Room on the Roof.

Studio Martens & Visser RADIAX

Radiax is te zien in de etalage van de Bijenkorf Amsterdam van 5 september tot en met 1 oktober. Deze installatie is ook te zien tijdens Dutch Design Week Eindhoven van 20 oktober tot en met 30 oktober in de etalage van de Bijenkorf Eindhoven.ta.

Bethan Laura Wood
OP DDW 2017

Bethan Laura Wood in Amsterdam

Bethan Laura Wood, de getalenteerde ontwerper uit Londen is op bezoek in de Room on the Roof. Vanuit de toren bovenop de Bijenkorf bezocht zij Amsterdam en het Rijksmuseum. Inspiratie van stillevens en portretten in het Rijksmuseum zijn getransformeerd in mierzoete installaties van fruit desserts. Bethan presenteert ‘AFTER PARTY–SWEET DREAMS’  in twee etalages van de Bijenkorf Amsterdam, deze zijn te zien van woensdag 22 februari tot en met 9 april.

EXPOSITIE VAN GILL BUTTON IN DE BIJENKORF AMSTERDAM

Van 13 maart tot 3 juni zijn de prachtige werken ‘Eye Of The Day – Mata Hari’ van Gill Button te bewonderen in het trappenhuis van de Bijenkorf Amsterdam. Deze unieke portretten zijn te koop, bij de klantenservice kunt u interesse in een koop aangeven en uw favoriete portret reserveren.

NRC.NL
Kunst maken op het dak van de Bijenkorf

In een torenkamer op het dak van de Bijenkorf in Amsterdam verblijven kunstenaars. Het resultaat is te lezen op de boekenafdeling, te horen in paskamers of te zien in de etalage. Door Gretha Pama
Artikel in NRC

welkom in onze virtuele wereld

‘Drawing Room’, de IDFA award winning virtual experience van Jan Rothuizen is vanaf nu permanent te zien in de Bijenkorf Amsterdam. Op de vijfde verdieping in Café Illy staat een installatie met twee Virtual Reality brillen. Ga zitten en bezoek virtueel de Room on the Roof, de toren bovenop de Bijenkorf. Kunstenaar Jan Rothuizen creëerde zijn eerste 360º virtual reality tekening ‘Drawing Room’ in Room on the Roof. Als kijker word je onderdeel van zijn getekende werkelijkheid.

Christian Borstlap

Christian Borstlap in het Parool

Stedelijk Museum Amsterdam DREAM OUT LOUD – DESIGNING FOR TOMORROW’S DEMANDS Expositie van 26 aug 2016 – 1 jan 2017

Het Stedelijk Museum presenteert met Dream Out Loud een groepstentoonstelling met een zeer actueel thema, namelijk social design. We Make Carpets is één van de 26 studio’s die zijn geselecteerd. Hun werk ontstond vanuit een gedeelde interesse in de kleuren, vormen en texturen van alledaagse, massaal geproduceerde objecten die we vaak maar één keer gebruiken en daarna achteloos weggooien. Dat geldt ook voor de ontelbare ijsparapluutjes, cocktailprikkers en -stampers die We Make Carpets gebruikte in de drie installaties die in deze tentoonstelling te zien zijn. Het collectief maakte de werken de zomer van 2015 tijdens een residency in Roomon the Roof, in het torentje van De Bijenkorf.

Sarah van Sonsbeeck

Artikel in NRC Handelsblad over Sarah van Sonsbeeck

Design Week Award 2016

De winnaar is Room On The Roof met het interieur ontwerp van i29 architects in de categorie hospitality & workplace interiors. De jury: “Room On The Roof is een prachtige studio voor kunstenaars en laat zien hoe wij kunnen leven in steden in de toekomst.”

happy 2nd
birthday

happy 2nd birthday

Ter gelegenheid van het tweejarig jubileum van Room on the Roof vierden wij een roze feestje in de toren! Wij zijn heel blij en trots op alle kunst projecten die de afgelopen twee jaar zijn ontstaan en gemaakt in de toren en kijken uit naar alle toekomstige kunstprojecten. Veel dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt en speciale dank aan onze partner Rijksmuseum en natuurlijk alle fantastische kunstenaars die de Room on the Roof hebben bezocht.

IDFA DocLab Award

Drawing Room wint IDFA DocLab Award
De IDFA DocLab Award for Digital Storytelling is gewonnen door Drawing Room van Jan Rothuizen en Sara Kolster.

Drawing Room in Vrij Nederland

Vrij Nederland magazine publiceerde een artikel over Drawing Room en Jan Rothuizen. In het Bijenkorf-torentje tekende Jan Rothuizen een virtual-reality animatiefilm. Tekenaar Jan Rothuizen verbleef in het torentje van de Bijenkorf. Met een virtual reality-bril kun je zijn getekende werkelijkheid nu herbeleven.

Lees hier het artikel geschreven door Dirk van Weelden.

FRAME magazine #104

Harvest, het beste uit de wereld van kunst en design. Room On The Roof is te zien in een artikel van twee pagina’s in Frame magazine #104

ICON magazine #143

Room On The Roof is te zien in een artikel in ICON magazine #143

Irma Boom

Irma Boom Signeert de affiches in The Room On The Roof

Limited edition art print ter gelegenheid van honderd vijf en veertig jaar de Bijenkorf.

HET PAROOL

Bijenkorf neemt 100 jaar oud torentje voor eerst in geschiedenis in gebruik
Link naar artikel.

Maarten Baas

Room on the Roof

De Bijenkorf start werkplek voor kunstenaars
De Bijenkorf lanceert op 27 januari 2015 een ‘artist in residence’ project onder de naam Room On The Roof. Het warenhuis nodigt kunstenaars, schrijvers, musici, architecten en ontwerpers uit om onderdeel uit te maken van het programma. Maarten Baas is de eerste kunstenaar die de werkplek in gebruik neemt.

Room on the Roof

De Bijenkorf start werkplek voor kunstenaars
De Bijenkorf lanceert op 27 januari 2015 een ‘artist in residence’ project onder de naam Room On The Roof. Het warenhuis nodigt kunstenaars, schrijvers, musici, architecten en ontwerpers uit om onderdeel uit te maken van het programma. Maarten Baas is de eerste kunstenaar die de werkplek in gebruik neemt.