CULTURAL HISTORY OF THE BEEHIVE

Since its foundation in 1870, De Bijenkorf has had a clear vision of retail and a strong connection with art. In the course of the 20th century a special bond has been established with architects, writers, musicians, designers and artists. This creative starting point, where art and commerce meet, is essential for the Bijenkorf.

INTRODUCTIE ROOM ON THE ROOF

Room on the Roof is een artist in residence in de toren bovenop de Bijenkorf in Amsterdam. Deze plek in het hart van de stad is een plaats voor reflectie, creatie en een platform voor nieuwe ideeën. De Bijenkorf nodigt lokale en internationale kunstenaars, schrijvers, musici, architecten en ontwerpers uit om nieuw werk te maken. Vanuit de Room on the Roof wordt het werk van de kunstenaars op verschillende manieren zichtbaar in de winkel. Muziek in de paskamers, een gedicht op de boekenafdeling, exposities in het atrium, het trappenhuis en de etalages.

ROOM ON THE ROOF INTERIEUR

Het monumentale pand van de Bijenkorf staat in het historisch hart van Amsterdam. De toren bovenop de Bijenkorf biedt een 360 graden uitkijk over de stad Amsterdam, een spectaculaire skyline en uitzicht op verschillende torens en haar bewoners. Het prijs winnende interieur van Room on the Roof, de torenkamer op het dak, is vormgegeven door i29 Interior Architects.

TEAM & ADVISORY BOARD

Vincent Sturkenboom
Creative Director, de Bijenkorf

Inge Schmitt
Trend Forecast Manager, de Bijenkorf

Anna Kinneir
Curator, Room On The Roof – de Bijenkorf

Robert Thiemann
Founder, Frame Publishers

Annemarie Nycolaas
Curator, Kunsthal Rotterdam

Iris Ruisch
Managing Director Projects & Events, M-ODE Foundation

Peter Leferink
Managing Director, M-ODE Foundation