CULTURELE GESCHIEDENIS VAN DE BIJENKORF

Sinds de oprichting in 1870 heeft de Bijenkorf een duidelijke visie op retail en een sterke verbinding met kunst. In de loop van de 20e eeuw is er een bijzondere band opgebouwd met architecten, schrijvers, musici, vormgevers en kunstenaars. Dit creatieve uitgangspunt, waar kunst en commercie elkaar ontmoeten, is van essentieel belang voor de Bijenkorf.

Culturele Partner  –  Rijksmuseum

De culturele partner van de Bijenkorf voor Room on the Roof is het Rijksmuseum; het nationale Museum van Nederland, gelegen op 10 minuten fietsen van de Bijenkorf. De Bijenkorf is trots op het sterke partnerschap met het Rijksmuseum Amsterdam, dat een creatieve geest en cultureel engagement ook hoog in het vaandel heeft staan.

MEER INFORMATIE RIJKSMUSEUM

INTRODUCTIE ROOM ON THE ROOF

Room on the Roof is een artist in residence in de toren bovenop de Bijenkorf in Amsterdam. Deze plek in het hart van de stad is een plaats voor reflectie, creatie en een platform voor nieuwe ideeën. De Bijenkorf nodigt lokale en internationale kunstenaars, schrijvers, musici, architecten en ontwerpers uit om nieuw werk te maken. Vanuit de Room on the Roof wordt het werk van de kunstenaars op verschillende manieren zichtbaar in de winkel. Muziek in de paskamers, een gedicht op de boekenafdeling, exposities in het atrium, het trappenhuis en de etalages.

ROOM ON THE ROOF INTERIEUR

Het monumentale pand van de Bijenkorf staat in het historisch hart van Amsterdam. De toren bovenop de Bijenkorf biedt een 360 graden uitkijk over de stad Amsterdam, een spectaculaire skyline en uitzicht op verschillende torens en haar bewoners. Het prijs winnende interieur van Room on the Roof, de torenkamer op het dak, is vormgegeven door i29 Interior Architects.

CULTURAL PARTNER

ADVISARY BOARD

Annechien van Litsenburg
Senior Designer de Bijenkorf

Erik van Ginkel
Director of Finance and Operations Rijksmuseum

Julius Vermeulen
Art and Design advisor
Founder Eenwerk