CULTURELEĀ GESCHIEDENIS VAN DE BIJENKORF

Sinds haar oprichting in 1870, heeft de Bijenkorf een scherpe visie op retail en een sterke verbinding met kunst. In de loop van dit bestaan zijn er talloze samenwerkingen geweest met architecten, ontwerpers, schrijvers en kunstenaars. Dit creatieve uitgangspunt waar kunst en commercie elkaar ontmoeten zal blijven voortbestaan in de 21ste eeuw.

De Bijenkorf integreert retail, kunst, cultuur en design en cureert deze om bezoekers te verrassen en inspireren. Met trots presenteren wij Room on the Roof, tezamen met een aantal van Nederlands meest creatieve geesten als onze raad van bestuur.

INTRODUCTIE ROOM ON THE ROOF

Room on the Roof is een artist in residence in de toren bovenop de Bijenkorf in Amsterdam. Deze plek in het hart van de stad is een plaats voor reflectie, creatie en een platform voor nieuwe ideeƫn. De Bijenkorf nodigt lokale en internationale kunstenaars, schrijvers, musici, architecten en ontwerpers uit om nieuw werk te maken. Vanuit de Room on the Roof wordt het werk van de kunstenaars op verschillende manieren zichtbaar in de winkel. Muziek in de paskamers, een gedicht op de boekenafdeling, exposities in het atrium, het trappenhuis en de etalages.

ROOM ON THE ROOF INTERIEUR

Het monumentale pand van de Bijenkorf staat in het historisch hart van Amsterdam. De toren bovenop de Bijenkorf biedt een 360 graden uitkijk over de stad Amsterdam, een spectaculaire skyline en uitzicht op verschillende torens en haar bewoners. Het prijs winnende interieur van Room on the Roof, de torenkamer op het dak, is vormgegeven door i29 Interior Architects.

interieur_klimmen-op-trap 13.41.36kopie